Глобално проучване, проведено от KANTAR TNS по поръчка на Google, изследва

...
Глобално проучване, проведено от KANTAR TNS по поръчка на Google, изследва
Коментари Харесай

41% от българите използват смартфон наравно с лаптоп и стационарен компютър за достъп до интернет

Глобално изследване, извършено от KANTAR TNS по поръчка на Гугъл, изследва особеностите в държанието на интернет консуматори от България на възраст над 16 години, съпоставени с настройките на жители от 63 страни. То разкрива какви онлайн услуги употребяват българите, какъв брой постоянно и посредством какви устройства. Резултатите са показани в онлайн аналитичния инструмент Consumer Barometer.

Данните разкриват, че 70% от българите употребяват постоянно интернет за персонални цели. За съпоставяне в световен проект този индикатор е 82%. Най-активните консуматори са във възрастова категория 25-34 и 35-44 години (съответно 22% и 23%). Въпреки упованията, че младите са по-редовни консуматори в интернет, разпределението по възрастови групи е релативно еднообразно. Интернет е среда, която разрешава на хора от разнообразни възрасти да споделят.

Днес българинът има приблизително по 2.4 устройства свързани с интернет, съпоставено със приблизително 2.3 през предходната година.

Българите употребяват от ден на ден устройства, с цел да се свързват с интернет: 55% употребяват смарт телефони, съпоставено с 53% през 2016 г.; 34% употребяват лаптоп; 7% употребяват смарт тв приемници. В допълнение се употребяват нетбук, Chromebooks, електронни четци (E-book), смарт часовници и тракери, които също са свързани с интернет.

Все по-голям брой българи употребяват смарт телефони за връзка с интернет. През 2017 година 41% от потребителите употребяват наедно компютър и смарт телефон за връзка с интернет.

Поведението на потребителите в България съответствува със международните трендове – 83% употребяват интернет за намиране на информация, 80% за развлечение, 60% за решаването на някаква съответна задача, 28% качват наличие в интернет, а 30% разгласяват решения на проблеми, с което оказват помощ на други консуматори онлайн.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР